18 Ağustos 2009 Salı

Değerlendirme : Real Madrid


Geçen sezon yaşanan fiyaskonun ardından başkanlığı devralan Perez müthiş transferler yaptı.250 milyon transfere harcadı.Geçen sene 27 Milyon'a alınan Huntelaar 15'e Milan'a verildi.Sneijdeer,Van der Vaart ve Nisterlooy satış listesinde kendilerine yer buldu. Alınan oyuncular ise Benzema,Ronaldo,Kaka,Albiol,Arbeloa,Xabi Alonso.Tabi bu isimleri alırsan satacağın isimlerin büyük olması pek de önemli değil.Harcanan milyonlardan sonra kasaya para girmesi lazım.Teknik Direktörlüğe Pellegrini getirildi.Peki Real Madrid'in yenilen kadrosu ve alınan oyunculardan sonra sistemi ve 11'i nasıl olur.Real'in yedek kulübesi yeterli mi ? Pellegrini bu kadar yıldızlarla baş edebilir mi ? Bu sorularla sezona girecek Real Madrid.
Öncelikle her bölgeye transfer yapıldı.Özellikle orta sahaları müthiş oldu.Defans dörtlüsü Ramos-Pepe-Albiol-Arbeloa şeklinde olur diye düşünüyorum.Arbeloa boşuna alınmadı.Marcelo artık bekliyecek ! Orta sahada kapı gibi defansif iki orta sahaları var.Yan yana oynadıkları ilk maçı izlemek için sabırsızlanıyorum.O defansın önünde Xabi Alonso ve Lass oynar.Bu ikilinin önündeki üçlü Robben-Kaka-Ronaldo olur diye düşünüyorum.Onların önünde tek forvet Benzema.Bu durumda sistem de 4-2-3-1 oluyor.Marcelo,Raul ve Higuain tabi birde Guti var ki bunlar yedek kulübesinin ağır adamları olucak.Benim kendi düşüncem bu 11 ve bu sistem,Raul'u Pellegrini yedek bırakabilir mi o ayrı konudur.Ama şu kadroda kulübede beklemesi lazım !
Onca transferin arasında en az konuşulan isim Pellegrini.Yeni sezonda Real Madrid'in teknik direktörü olucak.Ramos'un kovulması yanlış ise bu kadar yıldızın yanına Pellegrini'yi getirmek daha da yanlış ! Bir kaos ortamında kendini birden en aşşağıda bulabilir.Belkide bu ağırlığı kaldıramayabilir.Bunla en iyi baş eden hoca Guardiola oldu.O da 3 büyük kupayı bir sezonda kazandı.Yıldızlara kapris yaptırmıycak gerektiğinde Ronaldo'yu kulübede oturtabilecek bir adam olmalı Pellegrini ! En ufak kaprise göz yumarsa kendisi ve takımı adına büyük hata yapar.İpleri en baştan eline alırsa kendisi için sorun kalmaz.Lakin 2-3 yenilgi olursa ilk hedef tahtası Pellegrini olucak.Bu riski göze alıp geldi.Umarım o da bu kadroyu başarıya koşturur !


1 yorum:

gillerprensi dedi ki...

Yıldızları barındırmaktan daha zor olan şey sanırım onları bir arada tutabilmek. Pellegrini dizginleri elinde tutabilecek mi? Sanmıyorum...