24 Haziran 2009 Çarşamba

10 Milyon Euro + Fatih Tekke

Ne kadar doğrudur bilinmez.Lig Tv kaynaklı bir haber,Zenit Güiza için Tekke ve 10 milyon euro teklif etmiş.Güiza'yı bu sezonki performansına rağmen severim iyi oyuncudur.Belki bu sezon şansız geçti.Ama bu teklif doğru ise harika bir teklif,bir yıldız daha alırız bu teklifle,aynı teklifle zaten iyi bir oyuncumuz daha oluyor.Bu teklif doğru ise hemen kabul edilmeli !

Eşşek Şakası !

Evvelsi gün bir gece düzenlenmiş.3 kulüp başkanı da oradaymış ! Neyse efendim Adnan Polat ile Aziz Yıldırım arasında geçen diyaloğu herkes duydu.Başkan Arda için 15 milyon bonservis bedeli teklif etmiş.Sonra da profesyonellik demiş.15 milyona Mesut Özil ve Poulsen'i beraber getirirsin başkanım ! Zaten Arda'yı sevmiyorum.Kadıköy'de sürekli terbiyesizlik yapıyor.Kameranın görmediği tribünden görülen bir çok şey var.Ali Sami Yen'de ki maçta oley çektirirken Fenerbahçe tribününe yaptığı hareketler var.Üstelik bir de Gökhan Gönül'ü verelim Arda'yı verirseniz demiş.Hiç yakıştıramadım sana başkanım ! Arda dünya yıldızı da olsa Gökhan Gönül'ün tırnağı olamaz ! Karakter meselesi...

Rüya Gibi !

İlk maçlar tamamlandığında Usa için grubu geçmek bir rüya oldu.Mısır'a 3 attılar,o rüya gerçek oldu.15 maçtır hep kazanan 35 maçtır mağlubiyet almayan İspanya'ya 2 attılar.Tarihlerinde ilk defa Konfederasyon Kupası'nda finale çıktılar.Mucizenin adı oldular.Çok kafiyeli cümleler kurdum ama hala olayın şokunu yaşıyorum.İspanya rahat ve sakin çıktı maça,bu maçtan önce kimse bu maçı Usa alıcak diyemezdi heralde ! Rüyalarını yaşıyorlar.Bu rüyanın sonunda kupa görmek zor gibi,ama bugün İspanya'yı fena bozdular.Fenerbahçe için transferi bitti denilen Onyewu'yu çok beğendim.Göz açtırmadı.Bakalım Final'de neler olucak ?

Robinho'nun Dileği !

Transfer sezonuna Barry ve Santa Cruz'u alarak bomba gibi girdi Manchester City.Kadrolarında bir de Robinho ve Elano gibi iki yıldız var.Bu sene Avrupa'yı hedefleyen City ona göre kadro kuruyor.Robinho'da Eto'o tavsiyesi vermiş.Tavsiyeye gerek yok göz önünde ve çok iyi bir oyuncu Eto'o.Araplar rahatlıkla alır Eto'o'nun bonservisini,Santa Cruz'dan sonra çok iyi bir golcüye daha ihtiyaçları var.Onlar için de listedeki ilk ve en iyi isim Eto'o !

20 Haziran 2009 Cumartesi

Süper Kupa

Resimde pek bi mutlu çıkmış Roberto Carlos.Normal çünkü elinde tuttuğu madalya kazandığımız süper kupa sonrası verildi.Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü 2-1 yenip tarihimizde ilk kez oynadığımız Süper Kupa'yı kazanmıştık.Bu sene Beşiktaş Jimnastik Kulübü kupada final oynadığı takımla oynayacak.Yani Fenerbahçe ile...Tarih belli olmuş.2 Ağustos Pazar günü 4. kez Süper Kupa sahibini bulucak.Final Almanya'da oynanıcak ama hangi şehirde olucağına henüz karar verilmemiş.

Thiago ve Poulsen

Christian Poulsen İstanbul'a gelir mi gelmez mi ? Papatya falları açılıyor artık.Kendisini ikna etmek için Ali Koç bir haftadır İtalya'da ve fiyatın artmasına rağmen adam ikna olmuyormuş.Juventus ile her konuda anlaşılmış.6.5 milyon euro bonservis bedeli ile Poulsen'in bonservisi için iki kulüp anlaştı.Tek sorun Poulsen.Bizimkiler ikna edemeyince Poulsen için devreye Juventus'lu yöneticiler girdi.Onu ikna etmek için uğraşıyorlar.Yoksa sonunun takım arkadaşı Thiago gibi olucağını söylemişler.Thiago geçen sene gelen bir teklifi reddetmiş ve kulübün istediği transfer gerçekleşmeyince maçları tribünden izlenmişti.Sadece bir kaç maçta çok zorda kalındığı için oynatıldı.Hatta Thiago geçen sezon başkanı tuvalete kitlemişti.Poulsen gözünün önündeki örneği iyi değerlendirir heralde ? Yönetimde bir transfer için bu kadar uğraşmasın artık.İstemiyorsa uzatmaya gerek yok ! Tamam çok iyi oyuncu ama çok naz yapıyor !

İmperadore Do Rio

İmparadore Do Rio:Rio İmparatoru.Brezilya'da çocuklar duvara bu cümleyi yazıyor.Adriano'nun Brezilya'da ki lakabı bu,şu anda Flamengo'da oynuyor.Müthiş gidicek kariyerini kendi kendine berbat etti.Henüz 27 yaşında ama ülkesine geri döndü.İnter'de bir aralar çok iyi bir çıkış yakaladı.Daha sonra hayat kadınları ve sigara,alkol gibi kötü alışkanlıkları ortaya çıktı.Bununla ilgili basına da yansıyan bir çok resmi var.Moratti onu hep korudu.Zaten melek gibi adamdır Moratti.Ama en son tatile gittiğinde geri dönmedi.Ülkesinde kalıcağını söyledi.Artık Moratti de pes etti.Sözleşme çift taraflı fesh edildi.Şu anda Flamengo'da iyi gidiyor.Kilo sorunu var.Tam 93 kilo ! Ama bunların üstesinden yine kendi gelicek.Ben kötü alışkanlıkları dışında futbolcu olarak onu çok beğeniyorum.O raket gibi sol ayak herkeste olmaz.Umarım fazlalıklarını ve kötü alışkanlıklarını Brezilya'da bırakıp Avrupa'ya tekrar iyi bir takıma geri döner !

Everton 09-2010 (Home)



Arsenal 09-2010 (Away)



Real Madrid 2009-2010 (Home )



19 Haziran 2009 Cuma

Megan Fox


Çok mu açık oldu ? -:)-

PES 2010

Pes 2010 geliyor.Oyunun kapağında Messi olucak.Barcelona oyunda nasıl olucak merak ediyorum.Yapılan açıklamada yapay zekanın geliştireleceği ve yeni serinin diğer özellikleri açıklandı.İşte merak ettiğiniz her şeyi bir alta bakınca görebilirsiniz :


Oynanış: PES 2010 maçların heyecanını arttırmaya odaklanarak oyuncuların sürekli olarak sınandığı gerçek bir deneyime dönüştürüyor. Yeni alan savunması sayesinde kapanan boşluklar yüzünden oyuncular hücum için yeni yollar bulmak zorunda kalacak. PES 2010 aynı gerçek hayatta olduğu gibi hem strateji, hem de hızlı tepkiler gerektirerek gerçek futbol simülasyonu olma yolunda ilerliyor. Saha öğelerindeki farklılıklara ek olarak kaleciler de daha esnek ve yetenekli hale getirilmeye çalışılıyor.

Geliştirilmiş grafikler: PES 2010 çok büyük görsel değişiklikler de sunacak. Çeşitli koşullar altındaki farklılıklara yoğunlaşan yeni aydınlatma sistemi ile oyuncu ifadeleri de son derece gerçekçi bir hal alıyor. Çimen ve diğer stadyum öğeleri de elden geçirilerek stadyum görsellerinin büyük ölçüde gelişmesi sağlandı.

Yeni animasyon ve hareketler: Artık animasyonlar kesintisiz olarak iç içe geçmiş durumda, top sürme ve kaleye şut animasyonları yepyeni animasyonlarla süslendi. Bireysel yetenekler de ön plana çıkarılarak yeni çalım ve hareketler eklendi, böylece maçın akışı içerisinde çok daha farklı görüntülerle karşılaşacaksınız. Top sürme, dönme ve şut çekme animasyonları üzerinde yeni çalışmalar yapılırken, oyuncunun dururken veya koşarken verdiği paslar arasında gözle görülür tempo farkı da eklendi.

Maç Atmosferi: Taraftarların sahada yaşananlara verdikleri tepkiler çok daha çeşitlendirildi ve oyuna yeni tezahürat ve sevinçler eklendi. Evdeki ve deplasmandaki maçlar arasındaki farklılıkların vurgulanmasının yanı sıra, artık taraftarlar maçta meydana gelen pozisyonlara bağlı olarak tepkilerini anlık olarak da verecekler, faullere ve atılan gollere uygun hareketlerde bulunacaklar.

Yapay Zeka: Tokyo ekibi, Teamvision 2.0 ile oyundaki yapay zekanın geliştirilmesi üzerine çalıştılar. Artık orta saha ve savunma oyuncuları açık alanlarını kapamak ve hücumu kesmek için birlikte çalışacak, böylece nispeten başarısız savunma oyuncularının açıklarını kapatmak mümkün olacak. Bu aynı zamanda basit gollerin de ortadan kalkması ve PES 2010’un simülasyon kökenlerine geri dönmesi anlamına da geliyor. Oyuncular hücum sırasında birden çok futbolcuyu birlikte hareket ettirerek farklı alanlara gönderebilecek ve daha çok gol pozisyonuna girebilecekler. Bu sayede PES 2010 oyuncuların daha kontrol sahibi olmalarını da gerektiriyor. Hızlı paslar kadar stratejik düşünce de önemli olacak ve yeni sistem sayesinde oyuncular takımları üzerinde daha geniş bir kontrole sahip olabilecekler. Örneğin frikik kazanıldığında oyuncular penaltı bölgesinde top bekleyen futbolcuların koşularını belirleyebilecekler.

Bireysel Oyun Karakteristikleri: Önceki PES oyunlarında takım formasyonu futbolcuların hareketlerini belirlerdi. PES 2010 ise futbolcuların bireysel hücum ve savunma yapılarının oynadıkları oyuna etki etmesini sağlayan yeni bir sistem kullanıyor. Her futbolcuya özel yapay zeka en iyi yeteneklerini kullanırken, bu aynı zamanda takım arkadaşlarının hareketlerinde de kendini belli edecek – örneğin eğer topa sahip olan oyuncu iyi orta yapan bir oyuncuysa daha fazla futbolcu penaltı bölgesine yönelecek.

Penaltılar: Yepyeni penaltı sistemiyle daha iyi kontrol, isabet ve yön seçimine sahip olacaksınız.

Geliştirilmiş Online Özellikler: Tokyo ekibinde sırf bu işle ilgilenen departman, PES 2010’un online kısmını geliştirmek için elinden geleni yapıyor. Ayrıca daha fazla indirilebilir içerik de planlananlar arasında. Konami PES 2009’u yeni lisanslı takımlar ve transfer güncellemeleriyle desteklemişti, bu destek PES 2010 için büyüyerek devam edecek. Oyunun ömrü süresince takım ve içerik güncellemeleri ile geliştirilmesi planlanıyor.


Kurtlar Vadisi Gladyo

Film ile devam edelim yazılarımıza,Kurtlar Vadisi Gladio'nun fragmanı verildi.Kuvvetli bir film olucak.İskender Büyük(Musa Uzunlar) yanılmıyorsam başrolde oynuyor.Bir çok önemli sorunun cevabını bu filmde bulucaz.Fragmanda sorulan soruların cevabı olur herhalde,yakında sinemalarda bekliyoruz.

Twilight (Alacakaranlık)

Aslında bu filmi kızların iletilerine " ay ölürüm Edvard" "aşkım Robert Pattinson" yazmalarından öğrendim.Sinemaya geldiğinde kesin bir bilgim yoktum film ile ilgili,sonra sordum o kızlara süper film dediler.Evdeki en büyük keyfim dvd izlemek,burda sürekli olarak cd aldığım bir yer var.Twilight'ın orjinali ve Türkçe dublajlı geldiğini öğrendim ve aldım.Şu an itibari ile filmi bitirdim.Harika bir filmdi gerçekten,konusu filmin gidişatı 2 saat büyük bir keyif aldım.Edward(Robert Pattinson) ve Bella (Kristen Stewart) büyük aşk yaşıyorlar filmde,zaten ilk filmin bittiği yerden anlaşılacağı üzere serinin 2.'si de gelicek.Zaten çekimleri başladı.Yanılmıyorsamda ismi Alacakaranlık Ay Işığı idi.Öyle hatırlıyorum.Bütün kızlara nispet olsun " ay lav yu Belllaaaa" !

Juninho Al Gharafa'da !

Aslında transfer 1-2 gün önce gerçekleşti.Blog'a uğrayamadığım için yazamamıştım.Yaşı ilerleyen yıldızların bazılarının yolu Katar'a düşüyor.Zengin çok heralde,futbola iyi yatırım yapıyorlar.Juninho da 8 yıl oynayıp 7 yıl şampiyon olduğu Lyon'dan ayrıldı ve Al Gharafa'ya gitti.34 yaşında ve kariyerini orada noktalayacak.Gharafa'ya hayırlı olsun.

Real Madrid'in Transfer Politikası

Transfer sezonu açılır açılmaz iki önemli ve çok iyi transfer yaptı Real Madrid.Kaka ve Cristiano Ronaldo'yu kadrolarına kattılar.Kulübün bu iki futbolcu için uzun süredir uraştığı bilinir.İkisini de II.Los Galacticos döneminde getirdiler.Bu iki oyuncunun bonservislerine verilen paranın toplamı 150 milyon'u buluyor.Yani bu para Messi'nin bonservisini alıyor.Tabi Real'in listesi mükemmel gözüküyor.Sırada David Villa ve Xabi Alonso var.İki oyuncuya çok bonservis bedeli verdiler.Şu anda para bulmaya çalışıyorlar.Sneijdeer ve Robben'i iyi bir fiyata satıcaklar.Arap City'e duyurulur.Bir de işin diğer tarafı var.David Villa transferi için 40 milyonluk bir bütçe hazırladı Florentino Perez.Ama Valencia başkanı Manuel Llorente,"Skandal bir teklif gelmezse Villa satılık değil" dedi.Real Madrid iki oyuncuya bu kadar çok bonservis verdiği için istediği her yıldızın bonservis bedeli ağır olucak.Onlara verdin bize de ver hesabı yani,unutmadan listedeki diğer isimler de el yakar.Yukardaki iki isim dışında bir de Ribery var !

Poulsen Gelir Mi ?

Mehmet Topuz transferinden sonra gündemi meşgül eden diğer bir transfer haberi Christian Poulsen.Geçen sene başında Sevilla'dan Juve'nin yolunu tuttu.Mevkisinde en iyilerin arasına girer.Söylentiye göre Fenerbahçe bonservisini almış.Ama tek sorun Poulsen.Gelmek istemiyormuş.Yönetim gelmek istemeyen oyuncuların üstünde bu kadar çok durmaması gerekir.Tamam Poulsen çok iyi olur,hatta Lugano'nun dönmiyeceğini varsayarsak takıma 2.bir kabadayı lazımdı.Ama istemiyorsa da zorla güzellik olmaz.Mesela yine İtalya'da takımından ayrılmak isteyen bir Viera var.Tek aday üstünde durulmamalı.Kim olursa olsun yönetim bizi bu sene Selçuk veya Denize mahkum bırakmasın,yine çıldırmak istemiyorum.

16 Haziran 2009 Salı

Gerrard Ne Zaman Bırakır ?

Steven Gerrard bugün 2013'de futbolu bırakacağını açıkladı.2013'de Gerrard 33 yaşında oluyor.Sağlam ve diri oyuncular 36'yı zorlar,ama Gerrard'ın kararına şaşırdım.11 yıldır Liverpool forması giyiyor.Alt yapıdan yetişti ve şimdi takımda o bir efsane,künyesine bir çok kupa yazdırdı.Kendisi tek takımda oynayıp buralara geliceğimi biliyordum dedi.Kararı nasıl şekillenecek onuda 4 yıl sonra görüceğiz.Yani onu izlememiz için önümüzde 4 yıl daha var.



Aykut Kocaman ve Özer Fenerbahçe'de !

Aykut Kocaman ve Özer Hurmacı Fenerbahçe'de ! Kocaman sportif direktörlüğe getirildi.Özer Hurmacı çok istediğim bir transferdi ve gerçekleşti.İkisi geride bıraktığımız sene ligin ilk yarısında çok başarılıydılar.Özer'in bir sakatlığı olmuştu durumu ne acaba.İkiside hayırlı olsun,umarım ikiside başarılı olur.

13 Haziran 2009 Cumartesi

YORUMSUZ !

Sayın Yıldırım Demirören'e selamlar.Kızdırmayın Aziz Yıldırım'ı;hepinizi yataktan kaldırır getirtir...

Deco İnter'e ?

Mourinho Deco'yu geçen sene istemişti ama kavuşamadı.Bu sene de istiyor.Moratti kendi ağzıyla söyledi.Yönetim olarak düşünüp karar alıncakmış.Geride bıraktığımız sezona çok iyi başladı Deco.Bu sezon genellikle yedek kaldı.Ben bile bazen hangi takımda olduğunu unuturdum (!).Chelsea'de yedek koltuğuna alışan Deco İnter'e gidebilir.Tabi kulüpler anlaşırsa !

Yılın Takası

Yılın takası olarak adlandırılan Eto'o-İbrahimovic takasında pürüz çıktı.Moratti saçma sapan bir açıklama yaptı.Moratti ; "Görüştüğümüz doğru, ancak Zlatan Ibrahimovic'e karşılık Samuel Eto'o takası konusunda anlaşmadık. İkimiz de kendi oyuncularımızı kadromuzda tutmanın daha iyi olacağına karar verdik. Şu anda herhangi bir takas düşünmüyoruz" dedi.Madem kadronuzda tutucaksınız neden görüşüyorsunuz kardeşim ? İnter tutmak istiyor ama İbrahimovic durmak istemiyor.Barca'nın Eto'o yu satma kararı saçmaydı.Ama ondan vazgeçicekse alabilecekleri en iyi adam İbrahimovic.Neden vazgeçtiler Eto'o'dan o da bilinmiyor.Ama şu an için gerçekleşen bir transfer yok.

Mehmet Topuz Fenerbahçe'de !

Yılan hikayesine dönen transferi Aziz Başkan noktaladı.Müthiş bir kararlılık gösterdi,alıcam dedi aldı.Beşiktaş formasından sonra Fenerbahçe forması giydi Mehmet Topuz.Beşiktaş alamayınca garip yöneticileri Beşiktaşlı duruşu falan filan saçmaladı.38 numaralı formayı giyecek.İmza töreni ayın 15'inde.Bir haber görmüştüm,Aziz Yıldırım bir dünya yıldızı ile anlaştı ve 15'inde o yıldız İstanbul'da olucak diye,bakalım ayın 15'inde Mehmet Topuz,Bilica ve Bekir İrtegün'ün yanında kimler imzalayacak ? Özer kesin gibi gözüküyor.Yanlarında başka kim olucak işte ben onu merak ediyorum.


11 Haziran 2009 Perşembe

Hayal Gerçek Oldu !

Son yıllarda Marca'ya en çok kapak olan Ronaldo sonunda Real Madrid'e kavuştu.Hayali olduğunu söylemişti Ronaldo Real Madrid'in,hayaline kavuştu.Hem kendi kazanıcak hem kulübü,Ronaldo giderken 96 milyon euro kazandırdı.Perez 2.Galacticos'u yaratırken çıldırdı.Kaka ve Ronaldo ayrıca bu isimlere David Villa'nın da ekleneceği söyleniyor.Dünyanın en pahalı transferi listesinde de ilk 4'ü Real Madrid aldı.Bu kadar para nerden geliyor ? İşte herkes bunu merak ediyor.Nerden geldiği kimin umrunda Ronaldo gelmiş,Kaka gelmiş...Bundan sonrasını müthiş bir sezon geçiren Barca düşünsün...

Cristiano Ronaldo Manchester Utd/Real Madrid 96,0
Zinedine Zidane Juventus/Real Madrid 68,8
Kakà Milan/Real Madrid 67,2
Luis Figo Barcellona/Real Madrid 55,8




8 Haziran 2009 Pazartesi

Kaka

Kaka Leite artık bir Los Galacticos üyesi,Perez'in bir büyük transferi daha oldu.Kötü senenin ardından yeni bir Los Galacticos yaratıcaklar.İlk üyesi Kaka oldu.Brezilya Federasyonu Madridli bir ekibin Brezilya'da Kaka'yı sağlık kontrolünden geçirdiğini açıkladı.Ne güzel böyle temiz bir transfer izlemek,oyuncu ve kulübüyle de anlaşıldı.Zidane'ın 5 numaralı formasını giyeceği konuşuluyor.Yakışır !

Bilica ve Bekir Fenerbahçe'de !

Transfer sezonu açıldı ilk transferler gerçekleşti.Bilica ve Bekir Fenerbahçe'de ! Selçuk ise nikah tahzeledi.Dış transfere 2 defans oyuncusu alarak girdik.İyi bir ön libero ve kaç senedir çok çektiğimiz sol açık'a iyi bir transfer yapılmalıdır.İç transferde devam eden iki sorun Volkan ve Lugano.Sanırım Lugano gelecek sene çubuklu giymeyecek.Çünkü Bilica Lugano'nun alternatifi idi.Hepsine hayırlı olsun.Umarım taşıycakları formanın ağırlığı ve kutsallığının bilincindelerdir

6 Haziran 2009 Cumartesi

Sülalen Ezik !

Yıldırım Demirören ana konumuz bu yazıda ! Çıkıp basın toplasında taraftarı olduğum takıma ezik dedi.Kamoyunda kıskanıp da hırsla ezik diye tabir ettiği lafın altında kalır ve bi daha da doğrulamaz.Kaç senedir şampiyon olamıyorlar diye Ftk'yı hediye ediyorlardı,Kadıköyde oynanan Ftk maçında Selçuk Dereli rezaletinden sonra kupayı aldığında yüzü gülüyordu.Asıl eziklik budur işte,6 yılda bir şampiyon olup havalanmaya gerek yok.Kalkıp da kaç yıllık rekabetin olduğu takıma ezik demeye hiç hakkın yok.Asıl ezik sayın Yıldırım Demirören.Bir futbolcudan önce takımıyla anlaşılması gerektiğini düşünemeyende sayın Tüpçü Demirören.Laflarını seçerek konuş Demirören,altından kalkamazsın !


İşte böyle konuşan bir pankartımız var."Mazideki halini unutma,Fenerbahçe'ye dil uzatma sebepsiz,Sen anandan gene çıkardın amma,baban kimdi bilemezdin ŞEREFSİZ ! "

5 Haziran 2009 Cuma

Mehmet Topuz

Fenere beklerken Bjk'ya gitti.Klasikleşen bir açıklama yapıp,küçüklükten beri Bjk'yı tuttuğunu söyledi.3+1 ve yılda 1.5 milyon Euro alıcak Mehmet Topuz.Son iş kulüplere kaldı artık,eğer Bjk ile Kayserispor anlaşırsa transfer artı resmileşir.Kulüpler anlaşamazsa garip olaylar olur.Beşiktaşlıyım açıklamasını da yaptı Topuz,ama büyük ihtimalle seneye Bkj'de oynuyacak.

Rijkaard Galatasaray'da !

Galatasaray ters köşe yaptı ve Rijkaard geldi.Juande Ramos'la görüşmeler olumsuz sonuçlanmış,sölenene göre Gs Ramos'a 10 milyon Euro transfer bütçesi vermiş, o da haliyle gülmüş,ama Rijkaard'a nası bir bütçe verdiler bilinmez,Barca gibi bir takımda büyük başarılar yakaladı.Fener'e gelmesini çok isterdim ama ezeli rakibe gitti.Bakalım Türkiyede ne yapıcak Rijkaard.İyi bir teknik adam,en azından ilk senesini bitirir heralde...!

3 Haziran 2009 Çarşamba

Hangisi Gelir ?

Katalan medyası ortaya attı artık bütün dünya iyiden iyiye bunu konuşuyor.Büyük ihtimalle Barca'nın gelecek sezon ki ileri 3'lüsü değişecek.Forlan ismini duyduğumda Barca adına yeni bir Fantastic 4 serisi mi geliyor dedim.Aynı günün akşamında Eto'o gidicek haberleri geldi.Guardiola artık Eto'o devrinin kapanmasını istemiş.Seneye sözleşmesi biticek oyuncuyu da bedelsiz göndermekten kurtulucaklar.Adayları belirtmiştik,şimdi bu adayları tek tek inceleyelim.
Listede ismi ön plana çıkan isim İbrahimovic.Eto'o giderse onun yerini kapatabilecek en iyi oyuncu olur.Zaten Eto'o'dan daha aşağısını almazlar.İbrahimovic gelirse sistem aynen işler,taşlar aynen yerinde devam eder.Değişen tek şey Eto'o yerine İbra onun bölgesinde oynar.Eto'o gibi katkı yapacağından eminim,bana göre listede Barca için çalışılması en mantıklı oyunculardan biri İbrahimovic.İnter taraftarıyla papaz oldu.Zaten tatile giderken ayrılacağım tarzı bir açıklaması var.Eto'o giderse en kuvvetli aday gibi duruyor.Birazdan alta yazıcağım adaylar İbrahimovic olmassanın B planı !
Listede adı bulunan Fransız direkt Eto'o'nun bölgesi için düşünülüyor.Barcelona onu 2 senedir istiyor.Listede diğer adaylara göre biraz daha masum kalıyor.Bu sene şu an Barca'nın listesindeki 20 gol barajını geçemeyen tek oyuncu Karim Benzema.17 gol attı bu sezon Fransa'da ve bana göre sürpriz olur diğer adayların içinden onun gelmesi,geçen sezon Benzema'yı 100 Milyon'dan aşşağı vermeyiz demişti Lyon.Barca bu parayı Karim Benzema yerine biraz daha uygun yoldan listedeki daha iyi isimlere verir.Bana göre son plan Karim Benzema.
Listede adı geçen diğer Fransız Frank Ribery.Diğer Fransıza göre gelme ihtimali daha yüksek,onun gelişi taşları bana göre biraz yerinden oynatır.Henry ilk geldiği sene şikayet ettiği solda bu sene müthiş işler yaptı.Onun gelmesiyle başka bir forvet daha alınmazsa Henry en ilerde ortaya geçer.Ribery Henry'nin yerini alır.Ribery garip bir adam,bi mutluyum bi gidicem diyor.Gelirse faydası çok olur.Henry'nin oda arkadaşı başlıkları da süsler her gazeteyi,şaka bir yana listedeki önemli katkı sağlıycak adamlardan biri daha,listedeki isimlerin hepsi katkı sağlar ama insanın bu listedeki oyuncuları görünce beyni bulanıyor.Listeden sadece 1'i alınsa bile çok faydalı olur.Ribery'nin gelme ihtimali Eto'o yerine bulunup bulunamayacak adama,yani listedeki diğer 3 direkt forvete bağlı...
David Villa listedeki ilk İspanyol.Valencia borç batağında ve paraları yok.Barca Villa'da karar kılarsa iyi bir fiyata verirler.Transferi mümkün görünen bir isim,o da Eto'o'nun direk yerine düşünülen bir isim,listede 20 golü aşan bir isim de Villa.Valencia'da ki miladı doldu taşıyor.Barcelona onun için bir durak olabilir.Eto'o nun yerini rahat doldurur.Listedeki son isim Forlan için görüşlerimi birazcık altlardaki postlarda belirtmiştim.David Villa da listenin sonu oldu.

Dip Not:Bu liste Katalan medyasının verdiği bir listedir.Ona göre yorumlar yapılmıştır.Kesinliği yoktur.Bir değerlendirmedir !

2. Veda

Bülent Korkmaz bugün itibari ile Gs TeknikDirektörü değil.Gs kulübünden Bülent Korkmaz'ın daha önce verilen istifanın kabul edildiği açıklandı.13 haftalık bir görev yaptı.Bir gün önce Yiğit Şardan Bülent Korkmaz ile devam edebiliriz dedikten bir gün sonra Bülent Korkmaz'a yol verildi.Peki Bülent Korkmaz Gs'de ne yaptı ? Pek parlak bir dönem geçirmedi.Keweel ve Lincoln ile sürtüştüğü söyleniyor.Ne kadar doğru bilinmez ama Lincoln ile belli bir problemi vardı.Bu 13 haftada Gs kazandığı maçları hep tek farklı galibiyetler olarak aldı.Hücum futbolunu oynatamadı.İstenileni gerçekleştiremedi.Erken gelerek hata yaptı ve erken gitti.

2 Haziran 2009 Salı

Papatya Falı

Transfer piyasası yavaş yavaş hareketleniyor.Bu sezon Çizme'de gol kralı olan İbrahimovic seneye Çizme'de olmayabilir.Tatile çıkarken "Burda yaşayabileceğim bir çok başarıyı yakaladım.En son Gol kralı olmak kalmıştı,artık onu da yaşadım." Ben ayrılıyorum demek bu kısaca,papatya falı açılıyor artık onun için,İnter taraftarı ile de papaz olmuştu.Barca onu çok istiyor.İnter'de de kalabilir.Gidicek mi kalıcak mı ? En merak ettiğim Mourinho C.Ronaldo'dan iyi dediği İbra'yı bırakıcak mı ?...

Wanted:İtaliano

Juventus başkanı Giovanni Cobolli Gigli,yeni bir Td aradıklarını söyledi.Uyruğu İtalyan olsun dedi.Benim aklıma gelen ilk isim Spalletti.Büyük ihtimalle Juventus'da seneye Td Spalletti olucak.Yeni sezonun ilk transferlerini Cannavaro ve Diego'yu alarak yaptılar.Şimdi bir Td arıyorlar.Listede adı geçen diğer isimler eski Juventus oyuncusu Antonio Conte ve Genoa'dan Giampiero Gasperini bana en güçlü aday Spalletti gibi geldi.En fazla gelecek hafta bu iş belli olucak.Bana göre % 90 Juventus'un yeni çalıştırıcısı Spalletti olucak.


Eto'o Satılık Mı ?

Katalan basını müthiş bir iddaa ortaya attı.Yazılıp,çizilene göre Eto'o ya kapı gösterildi.Guardiola seni seneye kadroda düşünmüyorum demiş.Çılgınca bir iddaa bu Eto'o bu sezon kazanılan 3 kupanın baş mimarlarından,ligde 30 gol attı.Barca 2010'da bitecek sözleşmesinden korkuyor.Yani Eto'o nun bedava gitmesinden,yoksa bu karar neden alınsın ? Sözleşme uzatma teklif etmeleri gerekirken şaşırdım açıkçası,Barca izin vermiş Eto'o ya kulüp bulması için,ne kadar doğru bilinmez ama yazan da Katalan medyası,yabancı değil yani ! Yerine gelicek adayları da şimdiden yazmışlar bi tanesini ben bir alt postta söylemiştim.Diğerleri şöyle ;

Zlatan İbrahimoviç (Inter)

Karim Benzema (Lyon)

Frank Ribery (Bayern Münih)

David Villa'yı (Valencia)

Dip Not:Yarın bu konu ile A'dan Z'ye daha detaylı bir yazım olucak.

Diego Forlan ve Barca

İspanyol basını yazdı bu haberi,Forlan bu sezonun gol kralı 32 gol sığdırdı bir sezona,geçen sezonun gol kralı Güiza bu sezon 11 gol attı.Forlan bu sezon Güiza'yı neredeyse 3'e katladı.Geçen sezon Güiza İspanyada Kral olduğunda 27 golü vardı.Forlan'ın Barca'ya transferine ben ihtimal veriyorum.Yeni bi Fantastik 4'lü kuracaklar anlaşılan,Forlan'ı da alırlarsa geçen sezon 20 gol baraşını aşan 4 futbolcuları olucak.Korkunç geliyor gözünüze,biliyorum!

Guardiola

Onun için bir yazı yazmanın zamanı geldi.Sezon başında bi kısım o Barca'nın başına gelince yadırgadı.Guardiola kötü bir sezonun ardından ne yapacaktı ? Daha önce önemli bir tecrübesi de yoktu.Lige de kötü başlamıştı Barca.Ama o başlangıcı öyle bir değiştirdi ki Guardiola,sanki eline bir sihirli değnek alıp sihir yaptı.Geldiği sene ligde 10 golü geçemeyen Henry bu sezon 20 gol barajını geçti.Messi ve Eto'o müthiş bir gol oranı tutturdu.Messi Cl'de gol kralı oldu.Eto'o İspanyada 30 gol attı.Yanılmıyorsam Messi'nin İspanya Liginde 23-25 civarı bir gol sayısı vardı.Sezon başında Deco ve Ronaldinho da gitmişti.Ama Guardiola henüz 38 yaşında İspanyanın en büyük 2 kupasını aynı sezonda almakla yetmedi bir de Avrupanın en büyük kupasını aynı sezon içinde aldı.Başarıya aç adamlar aranır ya bazen Guardiola çok aç geldi.Doydu mu o bilinmez.38 yaşında kariyerinin sonuna gelmiş bir çok teknik direktörün bir sezonda görmediği kadar kupa gördü.Bunlar işin en görünen kısmı,Guardiola tekniksek açıdan büyük katkı yaptı.Bu konuda yetenekli olduğunu Manu maçında net olarak gördük.Bu sene Barca'ya rüya yılını yaşattı.Seneye de bu kadar başarılı olabilecek mi acaba ?

YBSG !

Adam başımıza bela oldu.Gelmesin diye konu açmıştım ilk haberler çıktığında,sonra disiplinli bir kaç hareketi gördüm sezon içerisinde tamam belki olur dedim.Ama sonra ne mal olduğunu anladım.Bu herife o kıl olduğum kadar kimseye olmuyorum.Adam bi sezonumuzu çaldı.En acı olanı da bi de bu herife para vericez.3.5 Milyon euronun yarısını verelim direk fesh et sözleşmeni demiş yönetim,bir seçenek daha sunulmuş o da , bu parayı 12 aylık taksitler halinde ödemek hangisini seçerse seçsin ama bir anca gitsin bu herif artık.Kurtulduğumuz gün bu adamdan benim bayramımdır.

Son Dakika !

Lig Tv ve Ntvspor haberi altyazı geçti.Fenerbahçe yönetimi gelecek sezon için Christoph Daum ile anlaşmış.Bu ilk bomba oldu bizler için,2.bomba ise Mehmet Topuz.İstanbulda ve Aziz Başkanla görüşecekmiş.Sanırım uzun süredir beklen transfer gerçel olucak.Arapsaçına dönen Bilica transferi de bitti deniliyor.Bu arada Köln yaptığı açıklamada Daum ile sözleşmeyi karşılıklı fesh ettiklerini belitrmiş.Sanırım Aragones'e resmi olarak yol verildiğinde Daum ile imzalar atılıcak.En sevindiğim olay Daum'un yanında Roland Koch'un da gelmesi ve üzüldüğüm ise yanında büyük ihtimalle Murat Kuş'da gelicek.Daum,Bilica ve Topuz hayırlı olsun diyebiliriz.Ben sevindim açıkçası ama Riijkard olsa havalara uçardım...

Kader !

Geçen sezon gitti M.Boro'ya daha iyi bir takıma gidebilirdi.Orda kendini kanıtlayıp daha büyük bir takımda oynayabilecekti Avrupa'da daha doğrusu kendi böyle düşünüyordu.Ama erken davrandı ve yanlış yaptı.Hem kulübüne bir şey kazandırmadı hemde gitti yerde bi şey kazanamadı.Onun gittiği sene Avrupa'da Çeyrek Final oynadık.O sene kalsaydı ve takıma katkıda bulunsaydı bence daha iyi bir takıma gidebilirdi.Ama şu an formasını giydiği takım 2.Lig'de,büyük ihtimalle ayrılacak ama bu kötü anı her zaman künyesinde yazacak...
Bir diğer isim daha var.Kandırıldı belki ama kendi hatası da var.Bayram Tutumlu gibi bir menajeri olunca insanın 2.Lig'de buluyor kendini,şimdi ne Avrupa da oynayabilecek ne de artık vitrin yapabilecek.Henüz kendisine gelen bir teklif de yok.İspanya da seviliyor.İstanbulda şampiyonluk yaşayıp Avrupa arenasında top koşturmak varken o elini menajerine verdi.Şimdi 2 sorunlu giden oyuncumuzda kümedeler.İkisinin kaderi böyle yazılmış heralde !

Ancelotti Chelsea'de !

Bir kaç gündür yazılıp çizilen transfer gerçekleşti.Hiddink ikna edilemedi ve Chelsea Ancelotti ile anlaştı.Ancelottinin boşalttığı koltuğa Milan'da Leonardo oturdu.5 kere yarı final oynayıp finale uzanamayan Chelsea'ye CL kupası kazandırmak istediğini söylemiş Ancelotti.Bunu Milan'da bir kez başardı.Bir kez 3-0 önde olduğu maçta Liverpool'a penaltılarda kaybetti.Yarı Final'den bıkan Abromovich ve Chelsea bu sene Premier League'den daha çok CL kupasını istiyor.Bakalım Ancelotti Chelsea'ye bu kupayı getirebilecek mi ?

Yılın Futbolcusu (Almanya)

Edin Dzeko Almanya'da yılın futbolcusu seçildi.26 gol attı.28 gol de partneri Grafite attı.İkili beraber 54 gol attılar.Bundesliga'da oynayan futbolcular oy kullandı.Wolsburg şampiyon olduysa bu iki isimin ellerinden öpsün,müthiş bir forvet hattı budur.Dünyada bu sezon iki takım ileri hattıyla şampiyon oldu.Biri Barca diğeri Wolsburg.Edin Dzeko seneye nerde oynar acaba ? Chelsea ve dev takımların transfer listesinde,bu yaz onun için hareketli geçicek gibi görünüyor.