12 Temmuz 2008 Cumartesi

Marco değil Mehmet !

5 yılını verdi çubukluya,sezonların birinde yabancı kontenjanı açılsın diye satılıcaktı.Sonra vazgeçildi.O zamanlar Alex yeni gelmişti.Yeni gelen Brezilyalıların hepsine Audi A4 hediye etmişti yönetim,1'i hariç ama! Aurelio unutlmuştu.O sezon yaşadığı her şeye rağmen müthiş oynamıştı Mehmet Paşa.Basın ona Paşa lakabını takmıştı.Bizim kolpa basın sonra Rico'yada paşa diyince ne kadar kolpa olduğunu gösterdi.Geçen sene ortasında gitti gidicek derken takımda kaldı.Adam olmayan menajeri sonunda başararak onu takımdan kopardı.Aurelio'nun görüşmeleri menajerimle yapın demeside hata aslında.Bu Bayram kolpası zaten koparmak istiyodu onu bizden,hani takımdaki bir kaç oyuncununda aklını çelmeye çalıştı kolpa herif ama başaramadı.Gelelim Aurelio'ya.Her sezon çok iyiydi.Ortalama en az 30 maç oynadı.Bu maçlardan en fazla 2 ya da 3'ünde kötü oynamıştır.O da allahın emri zaten.Görünmeyen yıldızdı o.Geçen sene Deivid'in son dakika golüyle Kayseriden bir puan çıkarıyorduk.1 gün sonra Fotomaç'ın kapağında Aurelio Alex ve Kejman'ın arkasında üzüntülü bir şekilde duruyordu.Alex ve Kejmanda öyle,o fotoyu kapak yapıp üstüne "Bakmayın en arkada durduğuna,o aslında en büyük yıldız.!". Maç içinde ailesine bile küfür yedi adam,ha sonra gerekeni yaptı.Herkes haddini bilecek!
Türk vatandaşı da olmuştu.Sonrasında sırtına milli formayı geçirdi.O milli formayı giyince milli takımla sahaya çıkarsa Milli marşı okumam demişti.Aurelio hiç kaale bile almadı.Elemelerde Yunanistan maçında takımda tüm oyuncular yuhalanırken Aureli Samiyende alkış yağmuruna tutuluyordu.Türkiyede yapıp yapabileceği her şeyi yaptı Aurelio.Ve artık ne yazık ki İspanyaya gitti.Bize arkasından yaptığı her şey için teşekkür etmek düşer.Neyse konunun başlığı ne alaka derseniz Real Betis'de Mehmet'in formasına ne yazılacağı yani formanın arkasına ne yazılacağı sorulmuş,Aurelio düşünmemiş bile,"Marco değil Mehmet yazın!" Keramet Mehmet olmakta değil Mehmet olabilmekte.Demek Mehmet olunmaz Mehmet doğulur.İnsan olmayandanda bu laf umulur !.Pankartını hatırlayıp yazımızı noktalıyoruz.

2 yorum:

Hatırlatma: dedi ki...

Formasının arkasına Mehmet yazdırması Fenerbahçe'yi sattığı gerçeğini değiştirmez.
Biz böyleyiz işte futbolcular her zaman takımımızdan önce geliyor.Bir Kezman geliyor Fenerbahçe tarihinin en çok kazanan, en becereksiz 9 numarası olmayı becerip, bu takımda 3. sezonuna giriyor ve hala futbolun 'f'sinden anlamayan taraftarlarımızdan destek görüyor.
Ben artık birşey anladım; Galatasaray yönetimi ve taraftarı futbolu bizlerden çok daha iyi biliyor.Kezman'ın,Galatasaray'da olduğunu düşünsenize; sezon başı 3 maç oynar, sonra kulübeye oturur, sezon sonuda sepetlenirdi.
Bu örneği vermemdeki sebep;futbolcu sevdamızın hangi boyutlara ulaştığı.
Marco'yu marco yapan Fenerbahçedir.5 yıl babasının hayrına oynamadı bu takımda.Emeğinin karşılığını çatır çatır aldı.
Trabzon'da 'siyahi futbolcu' iken, Fenerbahçede 'Mehmet Aurelio' oldu.
Ne yaptı o Mehmet! sonra?
Ülkesine gitmek için uçak biletini bile kulübümüzden alan adam, başka takıma imza attı.
Üstelik Fenerbahçe'nin yanında gittiği takımın esamesi bile okunmaz.
Düşünün artık; adam betis'e gitmeyi kafaya koymuş, kimseye birşey söylemiyor, bir de utanmadan 3 kuruş uçak bileti parası vermeyip, kulübümüzden alıyor biletini.
Sen madem Mehmet'sin, bu takıma yıllarını vermişsin, çıkıpta bir açıklama yapmadan, gidip formayı giyebiliyorsun.
Ve bizim taraftarımızda senin arkandan ağıt yakıyor.
Yazıklar olsun sana.
Eğer sen gerçek Mehmet olsaydın 5 sene giydiğin formaya ihanet etmezdin.
-------------------
Kardeş burdaki yazının seninle hiçbir ilgisi yok.Sakın yanlış anlama.Benim sözüm genele.

Capitcao grande dedi ki...

sende haklısın kardeş ben seninle aynı düşüncülere sahibim benim alkışladıım nokta Marco değilde Mehmet yazdırması sizin değindiniz konuya bende değinicektim ama daha sonra şimdi zamanı değil.