9 Kasım 2008 Pazar

Kadıköy Geleneği !.. : Fenerbahçe 4:1 Galatasaray

Bir sezonun,daha doğrusu bir 9 haftanın,yaşanılan kötü günlerin,alınan kötü sonuçların,oynanan kötü futbolun unutulduğu saati 19:00.Kadıköyde 9 yıldır boynu bükük ayrılan bir Galatasaray.Her şeyiyle bir futbol şöleni,yenilen pehliven güreşe gerçekten doymazmış...Maç başladı içiceğimiz cipsimizi yanımıza almışken,Lincolnun golü boğazıma tıktı yiyeceği adeta...2.dakikada gol yerken bu erken gol hesapları bozar diyordum.6.dakikada önce sağ sonra soldan kullandık ikisindede başrol Selçuk birinde yardımcı oyuncu Uğur diğerinde Deivid...1-1 olduktan sonra kendimize geldik.Daha bi yerinde oynayan takım vardı.Galatasaray atağa çıkarken kaptırılan topta Deivid güzel taşıdı.Semih orta şut vurdu Emre Aşık kendi kalesine attı.O dokunmasa arkada Güiza boş kaleye vuracaktı.İlk yarı böyle bitti.İkinci yarı daha ortada bir mücadele vardı.Galatasaray saldırırken Roberto Carlos muhteşem vurdu.Lugano seken topu tamamlıyıp 2.kez Gerçek Fenerli oldu.
3 geliyor derken Emrenin müthiş pasını Güiza değerlendiremedi.Harika bir pastı gol olsa daha güzel olurdu.Güizada iyi futbolunu taçlandırırdı.Galatasarayın yine pozisyonu yoktu.Elle alınan toplar dışında !.3-1 önde iken Kadıköyde "işte böyle her sene böyle" nidaları ile kulak pasını siliyoru 12 Numara !...Selçuğa değinmeden olmaz maçın genelinde bir kaç hata dışında mükemmel oynadı.Son maçlarda kendini aşıyor.Dikkat ettimde Josico oynayınca Selçuk çok daha verimli oluyor.Ayrıca ilginç olanda Selçukla Josiconun yan yana oynayıp 11'de beraber çıktığı 2 maçta 9 atıp 3 yedik.Orta saha daha da bi sağlam oluyor.Carlos sezonun en iyi futbolunu oynadı.Deivid müthiş dönüşünü sürdürdü.Adam gerçekten büyük katkı yapıyor.Takım onla ileri daha rahat çıkıyor.Önde daha iyi baskı kuruyor.Daha iyi pas yapıyor.Deivid iyi oynarda,jeneriklik gol atıp da,yengeç dansını yapmaz mı ? Yapar hemde çok iyi yapar yürüye yürüye gitti 2 futbolcuyu oyundan düşürüp önünü açtı köşeye tek kelimeyle muhteşem vurdu.Maçın skorunu tayın etti.Son 6 yılda Galatasaraya 1 kere 6 2 kere 4 attık.!Zaferi hakketik ve aldık.Emeği geçenlere teşekkürler...!

FENERBAHÇE-GALATASARAY: 4-1
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, (4. Hakem) Süleyman Abay
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, R. Carlos (dk.58 Vederson), Josico, Selçuk, Uğur, Deivid, Güiza (dk. 73 Burak), Semih (dk.55 Emre)
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Servet, Emre Aşık(dk.71 Aydın), Hakan Balta, Ayhan, Meira, Arda, Lincoln, Baros (dk.46 Kewell), Ümit Karan (dk. 46 Nonda)
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
GOLLER: Lincoln (dk.2) Selçuk (dk.7) Emre Aşık (k.k)( dk.28) Lugano (dk.49) Deivid (dk. 90+2)
SARI KART: Lincoln, Servet, Baros, Ayhan, Nonda, Arda (G.Saray) Selçuk, Josico, Vederson (F.Bahçe)

Hiç yorum yok: