14 Mayıs 2009 Perşembe

Rakamlar ve Final

-Fenerbahçe 26 yıldır alamadığı kupayı yine alamadı.

-Bobo attığı 2 golle duble yaptı.

-Beşiktaş'ın gollerini Yusuf,Bobo(2) ve Holosko attı.

-Fenerbahçe'nin gollerini Güiza ve Alex kaydetti.

-Beşiktaş bu kupayı son 4 yılda 3. kez kazandı.

-Fenerbahçe Beşiktaş'a 2 yıl aradan sonra yenildi.

-Son yenilgi yine Ftk'da İnönüdeki 1-0'lık maç idi.

-Denizli ilk derbi galibiyetini aldı.

-Denizli Beşiktaş ile ilk resmi kupasını aldı.

-Fenerbahçe bu sezon ilk kez derbi kaybetti.

-

Uyuyan Güzel Aragones !

Bir sezon ancak bu kadar berbat geçebilirdi.Bir sezonun acısı çıkarılması gereken maçta olanlar bizi yıktı.Aragones saolsun,ne kadar sövsem azdır.Bjk ile yaptığımız son 2 maçta sahanın en iyisi Emre'yi çıkarıp Deniz'i alıyor.Dün bunu biz yenik durumda iken yaptı yanlış hatırlamıyosam,bir sezon kupasız,başarısız geçti.Aziz Yıldırım protokolde Dede'ye söveceğine kendisine sövsün,onu takıma getiren kim ? Futbolcularla iletişimi olmayan bir hoca,kendi getirdiği adam yüzünden fenalaşan bir başkan,futbolcularda da suç var tabi ki .İnsanoğlu ne yaparsa kendine yapar.Böyle saçma işlere devam edicekse Aziz Başkan aday olmasın ! Bir sezon kahır çektik.Yeter artık,bizde insanız...

10 Mayıs 2009 Pazar

Lüküs Hayat

Manu bugün zorlanmadan geçti M.City'i ilk gol Cr ikincisi ise Tevez'den geldi.Tevez'in golden önceki vurduğu şut mükemmeldi.Keşke o gol olsaydı.M.City'de Robinho göze batıyor.Oynadığı futbolla diğerlerinden farkını ortaya koyuyor.2 sezondur çok rahat Manu.Ronaldo yine çok güzel frikik vurdu.Baraj hatasından da yararlandı.Arsenal maçında kupayı kaldırabilirler.1 maçları eksik Çarşamba günü oynayacaklar.Arsenal'i ezerler.Bugünki Chelsea maçında Emirates'de bile hiç bir varlık gösteremedi Arsenal.Old Trafford'da işi çok zor.Haftaya Liverpool kaybederse,Manu kazanırsa şampiyonluk resmileşir.Bugünün diğer önemli maçında ise Arsenal 4-1 mağlup oldu.Chelsea Emiratesde futbol dersi verdi.Arsenal gençlere önem versin ama yaşı 28'i geçenide göndermesin artık.Şu takımda 2 tane tecrübeli ve iyi futbolcu olsa,Arsenal bu kadar zor duruma düşmezdi.En azından ligdeki konumu daha iyi olurdu.Çok kötü değil ama Arsenal'in yaklaşık 3-4 sene yenilmezlik rekoru kırdığını da biliyoruz.O zamanlar Henry,Pires,Viera vardı.Şimdi hiç biri yok !

3 Mayıs 2009 Pazar

Rakamlar ve Derbi

-Güiza ligde 3 hafta sonra gol attı ve gol sayısında Lugano'yu 1 farkla geçti.

-Bu sezon şimdiye kadar oynanan Fb-Bjk derbileri 2-1 bitti.

-Beşiktaş 59 puanda kaldı.Fenerbahçe puanını 51 yaptı.

-Beşiktaş bu sezon şimdiye kadar oynanan 2 maçta da Fenerbahçe'yi yenemedi.

-Fenerbahçe bu sezon 15.galibiyetini aldı.Bu maçla beraber Beşiktaş'ın 5 mağlubiyeti oldu.

-Fenerbahçe bu maçta attığı 2 golle ligde en fazla gol atan takım konumuna geldi.

-Fenerbahçenin gol dakikaları 32 ve 54.dakikalar oldu.Golleri Güiza ve Semih attı.

-Beşiktaş ise golü 64.dakikada attı.Golün adı Holosko oldu.

-Mustafa Denizli Beşiktaş ile 4 derbiye çıktı.Hiç kazanamadı.3 mağlubiyet 1 beraberlik aldı.

2'De 1 Aynısını Yapıyoruz !



Bir yanda orta sahası daha kuvvetli zirveye oynayan ve şampiyonluğu isteyen bir takım var.Diğer tarafta bu maçı unutup Ftk'yı düşünen ve prestij maçına çıkan bir takım var.İlk yarım saatte top göstermedi Fenerbahçe Beşiktaş'a,öyle ki topla oynama oranları %31'e yüzde 69 ile Fenerbahçe lehine idi.Güiza'nın ilk uzaktan denemesiyle başladık maça,Aragones'in istediği hızlı oyun,isabetli ve iyi pas sistemi bu maçta çok iyi işledi.Bizde bir Xabi Alonso veya Senna olmadığı için bunu yapamıyorduk.Ama bugün Selçuk kendini aştı.Emrede iyi basıp iyi oynayınca orta sahası bizden kuvvetli olan Beşiktaş'a orta sahada üstünlük kurduk.Bu oyunla ben Fenerbahçe adına golü bekliyordum.İlk gol de geldi.Güiza kendi kendine asist yaptı.Müthiş aşırttı topu,bizim suskun golcüler nedense hep Beşiktaş'a çalışır.Güizanın 7 golünün 4'ü aşırtma vuruştan,2 tanesini Beşiktaş'a attı.İlk yarıyı top göstermeden kapattı Fenerbahçe.

İkinci yarı biraz daha durgun başladı.Hakimiyet genel olarak yine bizdeydi.İkinci gol'e şapka çıkartılır.Ali Bilgin,Deivid ve Uğur müthiş bir üçgen kurdu.Ali Bilgin çok iyi çıkardı ve Kral Semih müthiş vurdu.2-0 olduğunda maç bitti dedim.Deivid bu takımın kabadayısı oldu galiba,yine tartıştığı oyuncu oyundan alındı.Emre oyundan çıkmasaydı Holosko orta sahadan gelip o golü o kadar rahat atamazdı.Yine de tebrik edelim Holosko da süper bir gol attı.Bu sezon Tsl'de izlediğim en kaliteli maç bu maçtı.Dün ki derbiden sonra bu derbi müthiş geldi.Sivas'a büyük kıyak yaptı Fenerbahçe.Sivas bugün Antep'de gazi olmasaydı yarının gazete manşeti Sivas Şampi... olurdu.Zor zamanlarda ilaç olucak bir galibiyet aldık.Artık o çok istenen kupayla Uefaya giderek bu sezonu kapatmak farz oldu.Ama Fenerbahçe kalan bütün maçları kazanır da Beşiktaş 2 maç kaybederse Trabzon'a şans doğar.Trabzon'u Trabzon'da yenip kalan bütün maçlarımızı kazanırsak çok ufak bir ihtimalle Şampiyonlar Ligi'ne gidebilirz.Ama 2. ile 8 puan fark var.Neredeyse 4 haftada imkansız gibi görüküyor.


BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE
STAT: BJK İnönü Stadı
HAKEM: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Volkan Narinç

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Gökhan (Dk. 46 Cisse), İbrahim Üzülmez, Holosko, Ernst (Dk. 70 Serdar Özkan), Sivok, Delgado (Dk. 46 Yusuf), Tello, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Yasin, Roberto Carlos, Deivid (Dk. 86 Gökhan Emreciksin), Selçuk, Emre Belözoğlu (Dk. 58 Deniz), Uğur, Güiza, Semih (Dk. 62 Kazım)
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GOLLER: Dk. 32 Güiza, Dk. 54 Semih, Dk. 64 Holosko
SARI KARTLAR: Gökhan Zan (Beşiktaş), Roberto Carlos (Fenerbahçe

2 Mayıs 2009 Cumartesi

CG 1 yaşında !

Migrosa Kombine Kampanyası ile başlamışız blog hayatımıza,9 Mart itibari ile yazmaya başlamışım bu adreste,son 3-4 aydır biraz kopukluk oldu ama bazı nedenlerim vardı.Çok fazla yorum alamasamda ben mutluyum yazmaktan,umarım 1 yıl daha yazarım.Yorum yazan ve yazmayan herkese,bizi takip eden herkese çok teşekkür ederiz.Bu 1 yıl içinde en sevindiğim olay Hürriyet tarafından en iyi 100 spor sitesi arasına girmekti.

Ronaldinho&Scoları El Ele

Durumumuz kötü,teknik direktörümüz daha kötü,medya şimdiden başladı Fener'e transfer yapmaya,bir isim değil iki isim getiriyorlar artık,bahsettiğim Türk medyası değil.Dünyada klasikleşmiş bir basın haberi,hangi uyruklu T.direktör gelirse vatandaşını da getiriyorlar.Alman 4-4-2.com adlı internet sitesi bir haberinde FB'nin Scolari'ye teklif yaptığını ve yanında Ronaldinho'yu da istediğini yazmış.Benzer haber bir İtalyan sitesinde yer almış.Bonservis ücretine de 21 Milyon Euro diye yazılmış.Milan aynı ücretle almış Ronaldinho'yu,ilk bakıldığında saçma bir haber Ronaldinho 29 yaşında,Türkiye'ye gelirmi şu anda ? Mantıklı tarafı ise Roni İtalya'da mutsuz.Yedek kulübesinin gediklisi oldu.Scolari ise hala boşta.Bence gerçeklik payı yok bu haberin ama bakıldığı zaman akıllıca yazılmış bir haber ...

Rakamlar ve El Clasico

-Barca bu sezon ligdeki 100.golünü attı.

-Messi ve Henry duble yaptılar.

-İki takım arasındaki puan farkı 7 oldu.

-Maçta toplam gol sayısı 8 ve bu bir derbi.

-Higuain bu sezon 19.golünü attı.

-27 golle krallıkta baş sırada bulunan Eto'o bugün etkisizdi ve gol atamadı.

-Barca puanını 85 yaptı.Real Madrid'in puanı 78.

-İki takımın bu sezon attığı gollere bakarsak Barca bu maçtaki 6 golle 21 gol önde .

-El Clasicoda Real Madrid'in gollerini Higuain ve Ramos attı.İlk golü 14 ikinci golü 56'da attı Real.

-Barca'nın golleri Henry,Puyol,Messi,Henry,Messi ve Pique attı. Messi ve Henry 2 gol attı.

-Barca'nın gol dakikaları sırasıyla 18,20,35,58,75 ve 82. dakikalar oldu.

Siklet Farkı !

Bir tarafa Asy'deki derbiyi,diğer tarafa bu derbiyi koyuyorum.Ne büyük farklar var dimi ? Futbol kalitesinden bakarsak uçurum var.18 maçta 17 galibiyet almıştı Real,bu maça kadar Barca'nın 94 golü vardı.100 yaptılar.Derbide yaptılar.Hem de Barnebau'da 6 attılar.Maça Real Madride söven bi formayla çıksaydı Barca,Real Madrid'in içi daha az acırdı.O kadar derbi izledim,hiç bi biyük derbide rakip takımın bu kadar çaresiz kaldığını görmedim.İddaa'da direk üst oynamıştım.Ama bu maçta 8 gol olucağını hiç düşünmemiştim.Ben en fazla 4 gol olur diye düşünüyordum.2 katı oldu.Son 20 dk Messi dalga geçti.Adam yürüye yürüye çalım atıyor.Henüz maçın başında 2 yüzde yüzlük pozisyonu var Messi'nin,üçüncü de affetmedi.Henry ve Barca'nın ilk golünde Messinin Henry'e attığı pas harikaydı.Henry plaseyi güzel vurdu.Plase dersen Henry geliyor aklına insanın...Real'in ilk golünde Abidal çaresiz kaldı.Ramos müthiş geçti ve Higuain golü attı.Maç 1-1 devam ederken Cannavaro çok aptalca bir faul yaptı.Henry'e dokunmasa top auta gidecek.Faulu yaptı ve Xavinin bu maçtaki 3 asistinden ilki bu oldu.Puyol kafayla 2-1 yaptı.
2. golden sonra Barca çok iyi oynadı.3.golde Messi köşeye müthiş bıraktı.Madrid defansı maçtan sonra Messi'yi dövse yeridir.Gol attı,asist yaptı,çalımladı.Bir futbolcunun yapabileceğinden daha fazlasını yaptı Messi.Real Madrid'in ise ben tek pozisyonu hatırlıyorum goller dışında,o da kazma Heinze'nin Robennin ortasında saçma kafa vuruşuydu.Orda arka direğe bırakacağına vursa gol olurdu.Rıdvan Dilmen de iyi salladı Heinze'ye ikimizi bir araya gelsek baş konu Heinze olur.Bu gün Barca adına kötü oynayan tek adam Eto'o oldu.Adını fazla duymadım.Henry müthiş oynadı.Özellikle bir pozisyonda Ramos'un boyunu ölçtü.Juande Ramos Barca gibi orta sahası çok kuvvetli bir takım karşısında Marceloyu çıkarıp Huntelaar'ı almakla intihar etti.Fark'a zemin hazırladı.Büyük Kaptan Raul çok etkisizdi.Raul-Huntelaar değişikliği o dakika itibarı ile daha mantıklı olurdu.Daha sonra Gago-Van der vaart değişikliği yapabilirdi.

Rıdvan Hoca siklet farkından çok bahsetti maç içinde,doğru da söyledi.Arada bir siklet farkı vardı.Barca'nın 2 santroforu da gol attı.Geçen sene Barnebau'da ki maçın intikamını aldı Barca.4-1 yenilmişlerdi.Henry yine gol atmıştı o maçta,o zamanlar Real süper oynamıştı.Barca 100 gol attı bu sezon.İleri üçlüsünden Henry 19,Messi 23,Eto'o 27 gol attı.Bir takım bir sezona daha ne sığdırabilir acaba ? Real ise seneyi düşünmeli artık,Barca rüya sezonunu yaşadı.Şampiyonlukları garanti oldu.Artık kutlamak lazım bu sene için Barca'yı...