30 Eylül 2009 Çarşamba

Özer Hurmacı

Bana göre bu sezonun en iyi transferi,Aykut Kocaman'ın Ankaraspor'da ki 10 numarası...4.2 milyon euro verilerek alındı.Ama sakatlığı geçse de 18'e giremiyor.Daum'un 18'e 3 kaleci koyup da Özer'i neden dışarda bıraktığı da anlaşılır değil ! Alex'in 10 numaramı ona bırakacağım dediği adam ve artık oynatılması gerekiyor.Bu takımda sol da problem var.Carlos gidiceğim diyor ve kötü oynuyor.Son maçlarda bek'de Wederson oynuyor.Halbuki bizim rotasyan uzmanı(!) Daum onu sol açıkta bir 15 dk. bile denemiyor ! Ara transferde sol açığa ya da bek'e büyük ihtimalle transfer yapılacak.Hani elimizdekileri kullanmak gerekiyor.En azından bi 20 dk. Santos'u bek'e çekip önüne Özer'i koysa ne güzel olur.Kazım ne olursa olsun sorumsuz adam.Onun yerinede Mehmet Topuz oynamalı.Ne olursa olsun Kazım ne kadar iyi oynarsa oynasın her maç 2'den fazla ortası veya forvetleri pozisyona sokacak 2'den fazla pası var mı ? Elimizde Türkiye'nin en teknik ve final paslarını çok iyi yapan Türk futbolcusu Özer var.Ortada yapabiliyor bu adam.Bu gidişle onu ancak Kocaman oynatacak.Aziz Yıldırım gelecekteki TD olarak Kocaman'ı gösteriyor çünkü...Bir önce değerlendirmeli Özer Hurmacı.Yedek bekleyecek bir adam değil !

Havalar Soğuk !



Büyük (!) Mustafa son Şampiyonlar Ligi macerasını Fenerbahçe'de yaşadı.'0' puan çekmişti.Beşiktaş'da da işler farklı değil.Tesseli olarak bile görülmeyecek tek şey 5 maçtan sonra gol attılar.Onu da Ekrem Dağ attı.Rüştü evlere şenlik ! Galatasaray maçından sonra bu maçında adamı oldu ! Krasic'in golünde elinin altından kaçırdığı topla Beşiktaş'ı bitirdi.Rüştü artık yaşlandı.Bu maçtan sonra kaleyi artık zor alır.Dzagoev çok iyi futbolcu,Rusya milli takımına da çağrıldı.Seneye Akınfeev ile el ele Avrupa'nın yolunu tutarlar.Attığı gol de muhteşemdi.Beşiktaş hafta sonu bir puan bile kaybederse Bye Bye Denizli !


CSKA MOSKOVA: 2 -BEŞİKTAŞ: 1
STAT: Luzhniki
HAKEMLER: Mejuto Gonzalez, Calvo Guadamuro, Perez Del Palomar (İspanya)

CSKA MOSKOVA: Akinfeev, Şemberas, Ignaseviç, A. Berezutski (Dk. 46 Grigoriev), Dzagoev, Mamaev, Gonzales (Dk. 78 Shchnnikov), Odiah, Krasiç, V. Berezutski, Necid (Dk. 64 Rahimiç)

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İsmail, İbrahim Kaş, Sivok, Nihat (Dk. 73 Serdar), Mert Nobre, Tello (Dk. 75 Bobo), Ekrem, Holosko (Dk. 34 Yusuf), Ferrari, Ernst

GOLLER: Dk. 7 Dzagoev, Dk. 61 Krasiç(CSKA Moskova), 90+2 Ekrem Dağ(Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Dk. 35 A. Berezutski, Dk. 37 Odiah, Dk. 61 Krasiç, Dk. 82 Ignaseviç(CSKA Moskova), Dk. 21 İsmail, Dk. 79 Sivok(Beşiktaş)



27 Eylül 2009 Pazar

Çok Güzel Hareketler Bunlar

Sezonun başından beri sözlü ve görsel olarak tepkimizi gösterdik.Kale arkası 55 olmaz dedik.Yönetim bizi yeni yeni anlamaya başladı.Kale arkası bilet fiyatları derbi ve Avrupa maçları dışında geçen seneki gibi 44 Lira oldu.Migros'da dolar umarım artık.Şu 3-4 gündür güzel şeyler Fenerbahçe'de.Alex ve Lefter olayı,prim meselesi ve bilet indirimi...Umarım bu pozitif hava devam eder.

Alex Versin Lefter Yazsın !

Gerçekten müthiş bir organizasyon düşünüldü ve uygulamaya konuldu.Biri Fenerbahçe tarihinde diğeride adını şimdiden o tarihe yazdırdı.İki usta yan yana geldi.Alex Fenercell'in yazışma gününde bu isteğinden bahsetmişti.Uygulayanlarada teşekkür etmek gerekir.Acaba Lefter'i koysak şimdi ileriye Alex Güiza'ya verdiklerini verse Lefter yazar mı ?

Es-Es 7 Bitirdi !

Rekoru ikinci bir takım daha kıramadı.Aynı rekorun 2.kez sahibi Fenerbahçe oldu.Galatasaray ilk puan kaybını yaşadı.Maçın özetini izleyebildim.Galatasaray 3 maçtır önüne düşen şans toplarıyla 3 puana uzandı.Bugün de defansın hatasından bir gol buldu.Es-Es gol attıktan sonra Galatasaray hep rakip sahada oynamış ama golü bulamamışlar.Sonuçta zirve el değiştirdi.Bakalım gelecek hafta zirve aynımı kalıcak yoksa yine değişecek mi ?

13 Eylül 2009 Pazar

Haftanın Ardından

Bu haftanın en zorlu maçını oynadı Fenerbahçe . Bursa deplasmanı ligin en zor deplasmanıdır.Kötü oyuna rağmen 3 puan'a sevindik.Alex takımı ipten aldı.Bu adam'a koşmuyor diyenler attığı golde ve Kazım'ın bencilliğinde yaptığı koşulara dikkat etsin ! Adam gerektiği yerde koşuyor ve en iyi yere koşuyor.Oyunu zekasıyla müthiş oynuyor.Bugün takım olarak kötüydük.Mehmet Topuz fena değildi.Lugano da iyiydi.Maçın en kötüsü Roberto Carlos ve hakem oldu.Allah aşkına napıyor bu Carlos ? Hayalet gibi dolandı durdu.Tek bir faydalı hareketi yoktu ! Devre arasında yollanmalı bu adam direk,kendisi de gitmek istiyor zaten,bundan sonraki maçlarda yedek beklemesi lazım ki Bilica kontenjana takılmasın ! Bursaspor'a gelirsek daha dirençli bekliyordum onları,ilerde bastırdılar ama kuru bir baskı oldu.Şu Sercan Yıldırım'ı iyi ki almamışız.Bilica'yı tekmeledi hakem görmezden geldi uyarı bile yapmadı.Ama Lugano topa girdi diye direk sarı kart gördü.Neden hep bizim maçlarda hakemler formsuz oluyor ki ? 5'te 5 ve 15 puan...Uzun süreden sonra sezona böyle başlamak gerçekten çok mutlu etse de bizi son 2 maçtaki inanılmaz performans düşüklüğü de gözden geçirilmeli Daum tarafından...
Haftanın derbisiydi ama derbi havası yoktu.Mustafa Denizli ve Rüştü maçı hediye etti.Gol atamayan takımda Nihat'ı sırtı dönük tek santrofor oynatırsan aynı maçı sabaha kadar oynasan gol atamazsın arkadaşım ! Galatasaray fazla oynamadı aslında,golü atıp geriye çekilmeleri de beni şaşırttı.Mustafa Sarp çok iyi futbolcu ama yaptığı hareketler kendisine zarar verebilir.Tabataya gösterdiği tepki çok abartılı oldu.Galatasaray'ın 2.golü Rüştü'nün geçen sene Samiyen'de yaptığı hatanın aynısını yapmasıyla geldi.Geçen senede Servet'in önüne topu bırakmıştı Rüştü.Mustafa Denizli 3 forvetinden gol atamayan takımda 2 forvetini yedek bırakıp sırtı kaleye dönük oynayamayan tek forvetiyle oynarsa yine gol atamaz.Haftalardır sakat olan Yusuf'u hayati derbide direk oynatırsa başarılı olamaz.Sola Serdar'ı çekip sağdan Holoskoyla zorlayabilirdi yorgun Hakan Balta'yı,Serdar Özkan iyi futbolcu,son vuruşlarını geliştirirse çok daha iyi olur.Sonuçta sezonun Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçeceği çok açık,10.hafta neler olucak ben onu merak ediyorum.

12 Eylül 2009 Cumartesi

MI SMO BRACA

Maç atkısında böyle yazıyordu.Türkçesi biz kardeşiz demek Mi Smo Braca'nın...Gelelim blog'u niye bu kadar aksattığımıza,elimde olan bir şey değildi pc formatta gitti dönmez oldu.Ancak yazılarımıza bugün başlayabildik.Bosna Hersek'de 2 puan bıraktık.Golü attık iyi de oynuyorduk.Golü yedik tamam pozisyon faul değildi ama gol oldu bir kere ! Fatih Terim uzattıkça uzattı sonra tribüne gidince futbolcularda bundan kötü etkilendi.İkinci yarı neredeyse tek kale oynadık.Geçen maçın yıldızı Arda ancak son 10 dk'da oynadı.Emre,Servet ve Gökhan Gönül iyi oynadılar.Ceyhun ve Önder pimi çekilmiş patlamaya hazır bomba gibiydi.Güney Afrika bizi bekleme,biz kardeş'e uçak biletini verdik.Uçağı kaçırıp kaçırmamak onlara kalmış ! Çünkü bu saaten sonra Bosna bize bir kardeşlik yapıp 2 maçı da kaybetmez heralde ...