26 Ocak 2012 Perşembe

Bu Gece Geliyor !


Profesyonel Futbol Takımımızın ara transfer döneminde renklerine kattığı Moussa Sow, sağlık kontrolünden geçmek ve sözleşmesini imzalamak üzere İstanbul’a doğru yola çıktı.
Sow, saat 23.00’te Sabiha Gökçen Havaalanı Genel Havacılık Terminali’ne iniş yapacaktır.

Moussa Sow kimdir?

Son dönemlerde golcülüğü ve başarılı futboluyla dikkat çeken Moussa Sow 19 Ocak 1986’da Fransa’da Mantes-la-Jolie’de doğdu. Kariyerine 1999 yılında doğduğu kentin takımı olan FC Mantes takımında başlayan Sow 2002 yılında Amiens altyapısına geçti. Senegallli futbolcu bir sonraki yıl da Rennes takımının altyapısına alındı.

Rennes de A takıma kadar yükselmeyi başaran Sow, 2006-2010 yılları arasında Rennes formasıyla Fransa Ligi’nde çıktığı 82 maçta 12 gol kaydetti. Sow 2007 yılında Fransa 2. Ligi ekiplerinden Sedan Ardennes’e kiralınırken sezon boyunca 30 maçta boy gösterdi ve fileleri 6 kez havalandırdı.

2010-2011 sezonu başında Lille takımına transfer olan Sow, en parlak sezonunu bu takımda geçirdi ve takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu. Senegalli futbolcu Lille formasıyla çıktığı 36 maçta 25 gol atarak Fransa liginin gol kralı da oldu.

Fransa’da dünyaya gelmesine ve 2 kez 21 yaş altı milli takımında oynamasına rağmen Senegal Milli Takımı’nda boy göstermeyi tercih eden Sow, Senegal Milli Takımı’yla 13 kez sahaya çıktı ve 5 de gol kaydetti.

Sürati ve son vuruşlardaki başarısıyla adını duyuran Moussa Sow gollerine artık Fenerbahçe forması altında devam edecek.

Fenerbahçe.org

Hiç yorum yok: