13 Haziran 2008 Cuma

Hollanda Destanı : Hollanda 4:1Fransa

Yok artık Hollanda.İlk maçta geçen turnuvanın şampiyonuna 3 at.2.maçta yine geçen kupanın finalistine 4 at.Fransa ve İtalya'dan daha az şans tanınıyordu Hollandaya.Ama Hollanda öyle bir oynuyor ki resmen gözlerin pasını silip götürüyor.2.maçada aynı 11 ve taktikle çıktılar.Robben kenarda bekledi 1 yarı.Kazanan kadro bozulmazmı dedi acaba Van Basten.Yoksa Robben sadece bir 45 dk.oynuycak düzeydemiydi ? Kazanan kadro bozulmaz dedi heralde.Van Der Saar'ın insan olduğundan şüphe ediyorum.Formunu çok iyi koruyup,müthiş toplar çıkarıyor.İlk yarı öyle oynadıki Hollanda,Fransa kalesine bile gidemedi rakibinin.Kuyt ilk yarının tek golünü atıp 1-0 önde götürdü Hollandayı soyunma odasına.Henry nasıl daha iyi gol kaçırırım diyerek 2 kez zoru yaptı.Govoununda önemli bir topu harcaması ilginçti.Fransızlar hiç konsantre olamamış anlaşılan turnuvaya.İlk maçta Romanya karşısındada çok kötüydüler.Turnuvanın yıldızı ben olucam diyen Anelka ise hovarda.Hollanda Fransa karşısında tutuklaşmaya başlamışken,Van Basten'in müthiş iki hamlesi adeta maçı geri getirdi.Engelaar-Robben,Kuyt-Van Persie takımı yeniden canlandırdı adeta.Robben nolduğunu anlamadığmız bir pozisyonda hızlı bir atakta Persie'ye güzel bıraktı.Persie de ağlara taktı.2-0 olmuştu skor.Hollanda bir favoriyi daha eziyordu.Henry karşılık vermişti ama,1 dk sonra Robben geri dönüş yok dedi.3-1 olmuştu skor.Maç bitti bitiyor derken Sneijder iyi dönüp rakibinden kurtuldu öyle bir köşeye vurduki ölüm grubunun ölüm şutu oldu adeta.O ne vuruştur,o ne biçim bir goldür.Harika muhteşem bir goldü.4-1 bitti maç.Hollanda bir favoriyi daha çimlere gömdü.Çok severim Hollandayı,Türkiyenin alması çok zor olduğu için umarım Portakkalar alır bu kupayı,en çok da onlar hakediyor.

STAT: Stade De Suisse
HAKEM: Herbert Fandel
HOLLANDA: Van der Sar, Boulahrouz, Oojer, Mathijsen, Van Bronckhorst, Van der Vaart (Bouma), Engelaar (Robben), Sneijder, De Jong, Kuyt (Van Persie), Van Nistelrooy
TEKNİK DİREKTÖR: Marco Van Basten
FRANSA: Coupet, Sagnol, Gallas, Thuram, Evra, Ribery, Makalele, Toulalan, Malouda (Gomis), Henry, Govou (Anelka)
TEKNİK DİREKTÖR: Raymond Domenech
GOLLER: Kuyt (Dk. 10), Van Persie (Dk. 59), Henry (Dk. 71), Robben (Dk. 72), Sneijder (Dk. 90+2)
SARI KARTLAR: Makelele, Ooijer


2 yorum:

Beercholic dedi ki...

Hollanda 2 maçta da golleri erken bulmanın avantajını yaşadı ve Van Der Sar olmasa 2 maçta da rakipleri geri dönebilecek pozisyonları buldular. Yani defansı hala S.O.S. veriyor Hollanda'nın bana göre. Yatsınlar kalksınlar kalecileri Van Der Sar'a dua etsinler... Yine de buradan babama sesleniyorum; "İyi ki 2000 yılında bana Hollanda forması almışsın babacığım. Sempatizanı olduğum ülkenin Milli Takımı, her turnuvada göze hoş gelen bir futbol oynuyor ve çokta sempatikler!"

Inflexible dedi ki...

hollanda ölüm grubunun katili artık :)