21 Mayıs 2008 Çarşamba

Şampiyon yine Manu

Chelsea alır diye idaada bulunmuştum maçtan önce,yanıldım ne yazık ki Manu penaltı atışları sonrasında Anelkanın kaçırdığı penaltı ile Cl'de de Chelseayi geçti ve şampiyon oldu.Maçın ilk 20 dk'sı uykumuzu getirdi,sonra açıldı oyun Ronaldonun golü ile Manu öne geçti,o golden sonra maç dahada güzelleşti.Manu golden sonra Carrickin beyinsizliği yüzünden ikinci golden oldu Cech'in üstüne atınca topu Manu 2. golden oldu hiç sevmiyorum şu Carrick dallamasını.O pozisyonda Tevez'in kafasından dönen topa vurmuştu Carrick o pozisyonda Ronaldonun ortası alda at diyebileceğimiz bir ortaydı Tevezde iyi vurdu ama olmadı.Lampardın golü biraz şansının yardımıyla oldu.İlk yarı 1-1 biterken maç gerçekten çok gergin geçiyordu.Tevezin kaçırdığı net bir fırsat daha vardı.Yine Chelseanin şanslı olduğu bir pozisyondu.
İkinci yarıda Chelsea atakları ardı ardına geliyordu.İkinci yarının ilk 20 dakikasında hiç yoktu Manu özellikle Ronaldo ve Rooney ikinci yarıya çok kötü başladılar.Chelsea bir gol bulur dedim ama yine yanıldım.Manu biraz toparlandı sonra ama Chelsea yine geliyordu. Kale az biraz bi kaç cm. daha uzun olsa Chelsea golü bulmuştu işte 2 kritik pozisyonda şanslı olan o Chelsea bu kez direği geçemiyordu.Direkleri dövdüler,uzatmadada bir top direğe takıldı.Lampard ve Drogbanın şutları bu kez Manunun şansıydı.İki takımada şans güldü yani..
Lampardı çok sevdiğimden Chelsea'nin kazanmasını isterdim.Abromovichin çok istediği kupayıda kendi ülkesinde Amerikana kaptırması onun için ayrı bi dramatik olaydı.İki ingilizin patronu Amerikan ve Rus patronların güleni Rus'un ülkesinde Amerikanın olması tarihe geçicek bir ayrıntıydı aslında.Çirkef Drogba iyi oynadığı maçta Cüneyt Arkın sevdasına kapılınca kırmızıyı gördü çıktı.Tevez'i tokatladı Drogba aynı pozisyonda Ballack ve Tevez'de sarı kart gördü.Eşitlik bozulmayınca penaltılara geçildi.Ronaldo Cl'de 2.penaltısını kaçırdı bu sezon ilginç olanı birini Finalde diğerini yarı Finalde kaçırması oldu.Terry'de kaçırınca eşitlik geldi sonra iki tarafda penaltı kaçırmadı.Giggs skoru 7-6 yapınca Chelseade Anelka geldi topun başına çok kötü kullandı penaltıyı ve kaçırdı.Kupa Anelkanın kaçan penaltısıyla Manu'nun oldu.Avram'ın buraya gelene kadar hiç katkısı olmadı bana göre Chelsea'ye ama çok dramatik bi sezondu Chelsea için Mourinhosuz bir sezon = 0 kupa!..Buralara kadar gelip hem ligde hem Cl'de kupayı iki alandada yarıştığın rakibine veriyorsun,hemde kendi ülkende ilk defa kupaya bu kadar yakınken kaybediyorsun,yazık oldu be Chelseaye...

MANCHESTER UNITED: Van Der Sar, Wes Brown(Dk. 120 Anderson), Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Hargreaves, Scholes (Dk. 83 Giggs), Carrick, Tevez, Rooney (Dk. 99 Nani)
MENAJER: Alex Ferguson
CHELSEA: Cech, Essien, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Joe Cole (Dk. 98 Anelka), Ballack, Makelele (Dk. 120 Belletti), Lampard, Drogba, Malouda (Dk. 93 Kalou)
MENAJER: Avram Grant
SARI KARTLAR: Scholes, Ferdinand, Vidic, Tevez, Carvalho, Makelele
KIRMIZI KART: Drogba
GOLLER
: Ronaldo (Dk. 26), Lampard (Dk. 45)

Penaltıyı Gole Çevirenler:Tevez,Ballack,Carrick,Belleti,Lampard,Hargreaves,Ashley Cole,Nani,Anderson,Kalou,Giggs

Penaltıyı Kaçıranlar:Ronaldo,Terry,Anelka



Hiç yorum yok: